Frontend- & Webbutveckling

Vi tar fram webbaserade tjänster med intuitiva och tilltalande användargränssnitt. Till desktop, plattor, mobiler och andra enheter.

Alla delar i en digital lösning är viktiga men frontend blir alltid något speciellt då det är det första en slutkund ser. Om den personen inte får en trevlig upplevelse vid första sekund så kan det vara skillnaden mellan att man stannar kvar eller lämnar direkt.

Av den anledningen lägger vi lika mycket fokus på visuell design som på att hemsidan ska vara interaktiv så fort som möjligt.

Ladda snabbt så ingen tröttnar

Undersökning visar att om en hemsida inte laddar inom 2-3 sekunder så tröttnar de flesta och lämnar. Därför är det viktigt att alltid se till att visa något så fort som möjligt.

Ett knep vi gillar att använda är att utnyttja att det första man laddar alltid är HTML. Då lägger vi in bara den CSS som behövs för att rendera just den sidan direkt i HTML-koden. Om HTML laddas in på 0.5 sekunder men JavaScript (som bidrar med interaktion på sajten) laddar in på 3 sekunder så ser användaren direkt något som SER färdigladdat ut och innan de hinner klicka någonstans så har interaktionen hunnit ladda. Då får man illusionen av snabbare laddning även om webappen skulle vara tung och komplex i övrigt.

Förutom illusioner och hokus pokus så ser vi till att hålla nere storleken på filer samt bara ladda det som behövs för stunden (en del hemsidor laddar in PÅ TOK för mycket på en gång).

Picular

Picular laddar blixtsnabbt och har med hjälp av det kunnat locka till sig tusentals unika besökare varje dag.

Gör din webbplats synlig med bra SEO

Förutom den uppenbara fördelen med snabbare laddtider för slutkund så finns det en väldigt viktig vinkel i form utav SEO, Search Engine Optimization.

Google är ingen rocket science, de försöker alltid visa de bästa resultaten för sina användare. Om en hemsida laddar långsamt så kommer inte användaren bli glad, och av samma anledning så "straffar" Google en och rankar hemsidan lägre för att undvika irriterade användare.

För att hamna högre upp i sökmotorsranking så krävs därför snabba hemsidor.

Kludd

Trots att Kludd är en stor och komplex webapp, där vi måste ladda in det mesta direkt eftersom det är ett verktyg som ska fungera offline, så kan vi ändå visa något snabbt genom att utnyttja liknande splash screens som native appar använder.

Vi jobbar runt tröga affärssystem

Ibland kan man inte komma undan integrationer mot diverse gamla långsamma affärssystem. Eftersom vi aldrig vill straffa slutkunden så får vi ta på oss att hantera det. Ibland kan man göra det genom att backend cache:ar data och ibland är det upp till frontend att försöka dölja det.

En approach kan t.ex. vara att försöka förutspå vad användaren tänker göra, kanske genom att de hovrar på en länk, och börja hämta data i förväg. Allt för att dra ner på spinners.

STC

STC är en stor sida med många besökare, tung grafik och ett välanvänt affärssystem, vilket gör det till en komplex apparat att hantera. Här har vi gjort både hemsida och backend och kan därmed optimera kundupplevelsen.

Vi väljer rätt teknik för ändamålet

Vi gillar att använda olika teknologier, på så viss hänger vi med i utvecklingen och kan leverera på en väldigt hög nivå.

Webbutveckling går fort, vi hakar på.

För att nämna några så har vi använt React för flexibiliteten, Preact för lägre filstorlekar, Next.js för att optimera revalidering, TypeScript och Flow för typvalidering, SASS och CSS modules för tydlig separation of concern, styled-components för ÄNNU tydligare separation of concern, StandardJS för syntaxsync, Jest för enhetstester, etc.

Vi har alltid en ambitionsnivå att jobba med våra kunder länge men vill heller aldrig tvinga kunder att jobba vidare med oss bara för att vi skulle välja någon obskyr teknologi. När vi utvärderar tech stack så vill vi göra det på ett sätt som gör det lätt och roligt för vilken frontendutvecklare som helst att hoppa in i projektet och jobba vidare på det. På så vis kan alla lättare växa med produkten.

Kontakta Viktor

Är du nyfiken och vill du veta mer? Skicka gärna ett meddelande till oss!

Viktor Hesselbom
Viktor Hesselbom
Partner och Lead Web/Unity utvecklare.

Gillar du vad du ser?

Bli uppringd

(Vanligtvis inom en timma)