UX/UI, React Native, Go, Google Cloud

Nordish

Kvartersbutiken som den borde vara.

image
image
Ordet NORDISH i gult med grön kontur.

Nordish är kvartersbutiken för alla som vill äta bra och hållbar mat och köpa schyssta varor. Här kan man slinka in och beställa en lunch, ta en kaffe eller beställa en enorm företagslunch via appen som levereras hållbart på elcykel. För Nordish designade och byggde vi en ny app för beställning och betalning, vi integrerade appen med ett molnbaserat kassasystem samt betalsystem. Via appen beställer man Nordish egna maträtter direkt från köket eller handlar från ett stort utbud av ekologiska och planetvänliga produkter. Nordish öppnade precis dörrarna till sin convenience store i Stockholm.

Ordet hållbart med rosa text och grön kontur.

I fäders spår - för en hållbar framtid.

Att ta en steg tillbaka är att ta ett steg framåt. Nordish huvudfokus är att ta in riktigt bra lokala råvaror i säsong - ät dig mätt på färgglad och näringsrik mat från granngårdarna.

Nordish som koncept har funnits i flera år men har hela tiden haft samma fokus: att lösa den stora frågan: Varför är det så otroligt svårt att hitta mat som varken kompromissar med smak, kolesterolvärden eller planetens välmående? Lösningen är enkel: gör det enklare och roligare att göra hållbara val.

I butiken hittar du iskall dryck, mellanmål, middagskassar, snacks som passar perfekt både innan och efter maten, de viktigaste skafferivarorna, och självklart andra nödvändigheter som kan behövas för att förenkla din vardag.

image
image
image

En levande meny - för ett hållbart kök

I Nordish kök gör man ingen avkall på kvalitet. Här möter storstaden de lokala råvarorna. Här finns vardagsmaten för dig som är på språng. Här finns din mysmiddag ett kvarter bort. Inga konstigheter. Inga kemikalier. Bara bra varor. Utbudet varierar efter säsong. I appen möts man alltid av något nytt. UX designen är framtagen för att möjliggöra en flexibel meny där man erbjuder produkter och mat efter säsong.

Utmaningen var att kunna visa ett stort sortiment på liten yta. Specialerbjudanden och rabattkoder speglar det vi ville uppnå: en communitykänsla med nöjda kunder som kommer tillbaka om och om igen. Appen erbjuder dessutom veckans deal och specialerbjudanden.

image
image
image
mobil med Nordish hemskärm liggande på en sten

Pick Up & Leverans via appen

Du väljer själv om du vill komma förbi Nordish butik eller få dina varor levererade till dörren. Vi byggde en cross-platform-app där alla som vill beställa mat eller varor skall kunna göra det direkt i mobilen.

Appen blir det självklara valet oavsett om du är hemma, på jobbet eller sitter med en kaffe på plats i butiken och klickar fram din order. Appen utvecklade vi i React Native och finns tillgänglig för iPhone och på Android. Nordish levererar hållbart och kör ut maten med lådcyklar till ett närliggande upptagningsområde. Ladda ner appen, samla lojalitetspoäng och få mat och varor hemlevererade till dörren.

image
image
image
image
image
image
Ordet leverans med grön text och gul kontur.

Nej till kassa system!

Vi valde tredjepartsleverantörer med omsorg. Efter en utvärdering av olika kassasystem från olika aktörer föll beslutet på ett webbaserat kassasystem som funkar utmärkt på mobila enheter. Systemet heter Ancon där vi integrerade appen med kassasystemet samt deras Point of Sale (POS) för butikspersonal och Kitchen Display System (KDS) för kockarna.

Vi integrerar mot Ancon Cloud, Ancons molnbaserade tjänst som används för att kunna administrera butiker samt deras utbud. Menyn och tillhörande produkter hämtas via API:et för att presentera utbudet direkt i appen. Betalningar sker direkt i appen med hjälp av betaltjänsten Adyen. För att kunna genomföra betalningar med bl.a. kort och Swish integrerade vi Adyens Drop-Ins för iOS och Android. För att kunderna skall kunna hålla koll på sina beställningar integrerade vi med tjänster för utskick av bekräftelsemail och pushnotiser.

Digitala köp i appen och analoga köp i butiken hamnar i samma system. Detta gör det möjligt för befintliga kunder att samla lojalitetspoäng från tidigare köp när man skapar konto i appen.

Tillsammans skapade vi en app som uppfyller behovet för kunder, butikspersonal och även leveransteamet. Långt ifrån ett kasst system tycker vi.

Ett flödesdiagram över hur Nordish systemet är uppsatt.Ett flödesdiagram över hur Nordish systemet är uppsatt.
En mobiltelefon på en sten visandes Nordish appen.

Dekadent design

Nordish fick ett rykande färskt manér som gör att det vattnas i munnen. Vi förmedlar en annan känsla än de traditionella matbeställningsapparna. Inspirationen hämtades från bodegas i New York, med sitt raka och skaviga uttryck. Det var väldigt viktigt att välja beprövade designmönster, så att nya, ovana, hungriga och trötta användare snabbt och smidigt kan lägga sin beställning på bussen eller gåendes på väg hem. Ett saftigt manér för hungriga vardagshjältar.

En mobiltelefon med Nordish appen som visar välkomstskärmen.En mobiltelefon med Nordish appen som visar menyn.

Gör ett hållbart val.
Ladda ner appen, beställ och njut av Nordish Market.

Gillar du vad du ser?

Bli uppringd

(Vanligtvis inom en timma)