Go, Java, Spring, AWS, iOS, UX, UI, Food Tech

Mat.se

Färsk matleverans till dörren

En telefon med tjänsten Mat.se på skärmen.
En Mat.se lastbil.

Färsk matleverans till dörren

Mat.se är en Göteborgsbaserad start-up och onlinehandelsservice som verkar i Stockholm, Göteborg och Malmö. Konsumenter kan handla på mat.se eller i appen för iOS och Android där livsmedel levereras till ditt hem eller arbetsplats.

Illustration av en lagerlokal med matlådor och matkassar.

Snabba leveranser av färskvaror

Mat.se har utvecklat en egen logistik- och leveranskedjeplattform som anpassar sig till deras verksamhet och täcker alla aspekter av deras leveranskedja. Plattformen stödjer och spårar allt från köp till lager till distribution.


Vi på Future Memories samarbetade med Mat.se för att förbättra och utöka deras tekniska plattform. Ryggraden är baserad på Java-teknik och utnyttjar meddelandedriven behandling för en högre leveranskapacitet.

Så går det till

Verksamheten på Mat.se’s lager är helt digitaliserad. För alla dagliga rutiner använder lagerpersonalen en iPad-app med direktuttag till logistikplattformen.

  • Varuankomster
  • Inkommande leveranser
  • Lagersaldo
  • Orderplockning
  • Leveransförberedelse
Tre telefoner med olika lägen i Mat.se appen.

Mat hem till dörren

Ruttplanering och distribution är också en stor del av processen. Vi omdefinierade leveransprocessen genom att utveckla en ny iOS-app för lastbilsförare.


Appen ger förare beställningsinformation och punkt-till-punkt-navigering mellan leveransstoppen, vilket effektiviserar både leveranstid och bränsleförbrukning.


Information om fordon i realtid matas tillbaka till logistikplattformen där handledare kan kontrollera alla pågående leveransvägar och interagera med förarna. Integrerad streckkods- och QR-kodscanning i appen eller genom tredje parts aktörer gör leveransprocessen ännu snabbare och mer pålitlig.

En helhetsbild även för verksamheten

Förutom den dagliga logistiken används plattformen till och med av chefer för strategiska ändamål. Vi har utvecklat funktioner ovanpå plattformen för att ge chefer insikter i inköp, försäljning och leveransprestanda och andra rapporter som hjälper beslutsfattare i det dagliga arbetet.

Flertalet telefoner med Mat.se appens olika funktioner öppna.

Gillar du vad du ser?

Bli uppringd

(Vanligtvis inom en timma)