iOS, Android, Java

Bandbond

Allt du älskar med hårdrock och metal - på ett ställe.

Tung metal, lätt app.

Bandbond är en community-app som tar dig närmre dina favoritband och bandmedlemmar. Med Bandbond får du full tillgång till allt officiellt innehåll från sociala medier som publiceras av dina favoritband. I appen får du också tillgång till special-producerat material för exklusivt för Bandbond-användare.

I denna appen kan du stagediva in i metalvärlden, utforska nya band och boka din kalender för med kommande konserter och liveevenemang. Ladda ner appen och påbörja din oaändliga crowd-surf genom musik, fanmaterial och skapa nya kontakter.

Besök sidan
En hand som håller i en telefon som visar Band Bond appen.

Tillbaka in i ‘the mosh pit’

Appen fyller ett enda huvudsyfte; att föra band närmare sina fans igen. Under deras 30 år i musikbranschen utforskade det svenska death metalbandet Dark Tranquility idén om att skapa en egen app för metalvärden. Efter att ha upplevt ett växande problem med förlorad kontakt med sina fans på grund av dagens sociala kanaler som gör det svårare att nå ut till hela fanbasen. Till skillnad från 90-talets MySpace är nu Facebook, Instagram och Twitter de största och mest utmanande kanalerna att nå ut till hela målgruppen.

Band som publicerar innehåll på sociala plattformar som Facebook och Instagram kan inte längre helt lita på att de faktiskt visas i deras fans sociala flöde. Bandbond är en gemensam ansträngning för att minska klyftan som uppstått genom att föra band närmare deras fanbase igen.

Två telefoner som visar Band Bonds flöden.

Ingen rundgång. Rakt på sak.

Eftersom Bandbond skapas av- och för metalvärlden fick projektet en enorm dragkraft redan från starten. Ett stort antal metalband hoppade direkt på rocktåget. Vid den första releasen av Bandbond i december 2019 hade över 150 av världens största metal- och hårdrockband redan signat upp sina konton.

Majoriteten av användarna är givetvis fans som vill konsumera innehåll postat av sina favoritband, men huvudsyftet är att att bandmedlemmar skall ha en renodlad kanal, utan onödiga störningsmoment där de kan publicera innehåll direkt till sina äkta målgrupper.

Future Memories ligger bakom utvecklingen och underhållet av Bandbonds egna appar för iOS och Android. Att designa och utveckla appen är ett pågående samarbete med våra vänner på Mad in Sweden och Bandbond. Vi rockar helt enkelt.

Ladda ner appen

Följ dina favoritband, skapa din festivalkalender, håll koll på albumreleaser, konserter och bara dyk in i communityn.

Gillar du vad du ser?

Bli uppringd

(Vanligtvis inom en timma)