UX, UI, React, Python, Django, Food Tech

Nordish Market

Hållbart hela vägen.

Två tablets som visar Nordish Markets hemsida.

Hälsosam mat för alla tillfällen

Nordish Market är en digital food court som erbjuder hållbar och hälsosam mat för leverans. På nordishmarket.com kan företag och privatpersoner lätt beställa frukost, lunch, middag eller en gófika från noga utvalda restauranger som delar samma värderingar: att mat skall vara hållbar och hälsosam. Nordish Markets digitala plattform sköter beställning- och betalningsprocessen och koordinerar utkörning och leverans.

Besök sidan

Utsökt Service Design. Hållbar kundresa.

Restaurangerna i Nordishfamiljen har helt separata erbjudanden med olika processer kring hur och när de tillagar sin mat. På Nordish Market har varje restaurang full kontroll över presentationen av sina maträtter och bestämmer själva hur de komponeras ihop till olika menyer. Restaurangerna styr därmed maträtternas tillgänglighet helt själva, baserat på deras egna förutsättningar.

Utmaningen för våra Service- och UX Designers var att skapa en sammanhängande användarupplevelse för slutkunden där det enkelt gick att lägga en beställning av maträtter från olika aktörer. Siten presenterar utbudet i form av en enhetlig meny till besökaren. Parametrar som leveransadress, leveransdag och -tid och kökets ledtider styr vilka maträtter som presenteras där och då.

image
image
Fyra färgexempel på branding.

Ett hållbart varumärke för en ljusare framtid.

Vi på Future Memories har varit delaktiga genom att ta fram branding material och ett enhetligt designsystem som spänner sig över samtliga kommunikationskanaler. Nordish Market sköter nu resten. Smaskens!"

Exempel på ikoner för Nordish Market.

Mat i framkant

Nordishmarket.com följer en responsiv design som gör att upplevelsen blir lika bra på desktop som på mobila enheter. Vi har dessutom integrerat Klarna Checkout för att ge Nordish Markets kunder möjlighet att genomföra en riktigt smooth betalning.

Nordish Market är en webbapplikation som är byggd helt och hållet i React. Applikationen är integrerad med ett affärssystem där information om restauranger, produkter och menyer sköter användarhantering samt beställarflöde. Innehållssidor och blogginlägg hämtas från ett externt CMS.

Hotspots

Konceptet Hotspots grundades i USA där restauranger insåg att man kan leverera en större mängd mat till fler hungriga kunder på ett smidigt, punktligt och mer effektivt sätt. Tänk dig att du sitter på ditt kontor och vill beställa en lunch utan att behöva stå i kö till den vanliga gamla lunchrestaurangen eller för den delen behöva beställa utkörning till dig själv, vilket ofta innebär osäkra leveranstider och en högre kostnad. En Hotspot är en plats där maten du beställt väntar på dig, snarare än tvärtom.


Idén med Hotspots är att förenkla processen med utkörningen genom att regelbundet leverera god mat till en angiven plats där du kan garantera kunden att maten kommer i tid. Nu finns den servicen både för arbetsplatser och allmänna platser och Nordish Market är bland de första som erbjuder denna service i Sverige på nordishmarket.com.

Det är i köket allting händer

Om en restaurang vore en webbsida så är köket vår backend. I bakgrunden finns ett egenutvecklat affärssystem som sköter administration av restauranger, produkter och menyer, användarhantering och orderhantering samt logistik kring utkörning och leverans. Backend är utvecklat med OpenSource-ramverket Django som använder sig av Python som programmeringsspråk.

Affärssystemet är en multi-tenant lösning som tillhandahåller en back office webbapplikation åt restaurangpersonalen. Restaurangerna administrerar sina maträtter och får tillgång till alla inkomna matbeställningar som står inför leverans. Personalen på Nordish Market använder sedan systemet för att planera och genomföra logistiken i form av packning, ruttplanering och utkörning av beställningar.

Gillar du vad du ser?

Bli uppringd

(Vanligtvis inom en timma)